Trip bajet ke Sunway Lagoon.

Trip bajet ke Sunway Lagoon. Ok. Memandangkan aku tak lama lagi nak ke sini lagi kali kedua. Jadi eloklah aku refresh balik pengetahuan aku pergi ke Sunway lagoon ni dari Kl Central. Gila nak survive kat Kl tu.


Ok. Korang kena tahu Tiket Sunway Lagoon ni kalau beli online korang dapat murah punye ehhh. Tapi, macam aku ni, esok nak pergi hari ini baru nak beli online. Tak dapet macam tu sebab tiket online ke purchase 3 hari sebelum korang nak pergi.


Oklah memandangkan tiket tak leh beli online. Terjah je lah Sunway Lagoon tu. Ok first, nak bajet part transport. Serious aku lupa berapa harga naik lrt, and bas ke Sunway Pyramid tu. Tapi serious murah.1. Cara Pergi Ke Sunway Lagoon.

Ok kali ni aku nak share dengan korang macam mana nak ke Sunway Lagoon Dengan Murahnya. First, korang kena pergi Kl Central dulu ataupun di Pasar Seni. Korang boleh naik Bus Rapid Kl yang bernombor U63 dan U67. (better korang tanye, permisi ya mas, ini bas menuju ke Sunway Pyramid ya?) Kalau betul, ape lagi naik lah. (Ni Agak mahal sebab naik Bas dr Kl central kan)

(Recommended)
Selain daripada guna bas. Korang boleh je naik LRT Kelana Jaya Line dan turun di station Kelana Jaya. Dekat situ korang boleh nait Bas yang terus ke Sunway Pyramid. (tanye dulu sebelum naik). Sunway Lagoon terletak di belakang Sunway Pyramid. Korang masuk je Sunway Pyramid dan ikut papan tanda menuju ke Sunway Lagoon.

2. Beli tiket Sunway Lagoon Murah.

Masa Aku pergi hari tu, Kebetulan ada staff sunway lagoon buat promosi. Dia bagi membership form and kalau isi form tu dapatlah diskaun rm90 something macam tu untuk entrance tiket. Jadi amer isilah.*membership tu untuk orang yang memiliki IC Malaysia.


3. Makesure Bawa Baju Seluar Spare. 

Sebab apa ? Haha... Bawa je lah kalau korang tiada niat nak mandi pun. Mesti dalam Sunway Lagoon tu korang akan terfikir menyesal tak bawa baju mandi, Layan jugak mandi kat sana.4. Dalam ni ada mini zoo. Jadi dapatlah korang cuci cuci mata tengok haiwan ye tak. 


Untuk maklumat lanjut. Sila pergi ke laman web sunway lagoon. Terima Kasih
http://sunwaylagoon.com/promotions/


Baca juga:

0 Comments

Comment Anda ?

Emoticon