5 Sebab Blog Susah Nak Dapat CPUV Nuffnang sedangkan traffic Satu Ribu Ke Atas

Kenapa blog saya Susah Nak Dapat CPUV Nuffnang sedangkan traffic Satu Ribu Ke Atas?  Kenapa perlu aku buat entry ini? Aku just nak berkongsi nasib blog aku yang tak di endahkan nuffnang. This is just a short entry from me today. Aku harap sangat nuffnang berbaik hati bagi buffered earning atau CPUV kepada blog aku macam dulu-dulu meriah je blog aku sampai 20 sekali cpuv running dalam blog. Rezeki aku dulu. :D 

Ok sekarang aku nak kongsikan beberapa sebab kenapa blog kita susah nak dapat buffered earning? Dapat pun satu dua je. Blog lain meriah gila dia punya CPUV daalam blog. 

Pertama kali, marilah kawan ku sekalian, aku explain apa itu CPUV. 

Daripada pihak nuffnang itu sendiri, Cost Per Unique Visit (CPUV) campaigns adalah These are earnings from banner ad campaigns according to the number of unique visits the advertiser bought from your blog at the end of the campaign period. eh! Terkeluar pula bahasa english. Dont get me wrong, I dont mean show off my broken english, but that word I get it from nuffnang website itself. Ok maksudnya, iklan CPUV ini akan membayar blog anda setiap ada unique visits ke blog kita. Maksud unique visit sini ialah, seorang visitor melalui ip address yang sama akan dikira sebagai 1 unique visitor. Kalau dia terjah blog kita 2 3 10 kali dalam masa sehari. Dia tetap dikira sebagai 1 unique view. Lainlah kalau dia tekan iklan. Eh lain dah tu. Budaya tak sihat. Haha. Maksud aku. eh faham-faham je lah. Tak baik. 

Kalau mahu dapat cpuv, cuba dapatkan 2.5 bintang. :D Aku akan Usahakan. 


Ok di bawah ini sebab kenapa anda tak dapat CPUV nuffnang. Rugi woo. 
1. Tak letak semua jenis iklan. Kau letak skyscraper and leaderboard je yang Large Rec itu kau tak letak. Sekejap anda sekejap kau. 
2. Tak buat atau isi survey selalu. At least sebulan sekali. Tapi kalau rajin 2 minggu sekali. Isilah survey at least pihak nuffnang akan tengok blog kau active. Ramai je blogger sekarang dah tidur dari dunia blog. Maksud disini tak active. Nak isi survey? Pergi nuffnang/blogger/manage-blog
3. Jarang update blogger bio.  Blogger bio ini macam survey jugak. Survey ini penting dalam satu company periklanan. Nak tunjuk dekat syarikat yang berminat nak beriklan yang Nuffnang masih ada blogger POWER dan ACTIVE. Jadi rajin-rajinlah update blogger bio. Sebulan sekali. Mungkin?  Isi blogger bio dengan terjah link ini : https://www.nuffnang.com.my/blogger/change-profile
4. Tak hantar tiket. Yang ini aku tak tahu lah keberkesanan nya. Tapi kalau kau submit tiket,  at least pihak nuffnang lebih alert dengan blog kau. Dan kau juga nampak  berminat nak berkerjasama dengan nuffnang. Mereka pun nak jaga hati kau, sayang kau. Almaklumlah, sekarang ni bukan nuffnang seorang je pengiklan terbaik di rantau Asia ni. Banyak persaing. Tapi aku tetap sayang nuffnang. Ayat bodek. Kalau nak hantar tiket, tengok gambar atas tu, dalam web nuffnang ada tulis support jadi click je Support untuk hantar tiket. 
5. Rating iklan tak tinggi. Maybe orang tak ramai click. Atau blogger kau masih hidup segan mati tak mahu macam blog aku ini. Jadi rajin-rajinlah ping entry sana-sini ok. :D 


Bagikan :
+
Previous
Next Post »
8 Komentar untuk "5 Sebab Blog Susah Nak Dapat CPUV Nuffnang sedangkan traffic Satu Ribu Ke Atas"

Patut la.. tak banyak sangat dapat dari nuffang.. Terima kasih sangat :)

hahahahaha tips nombor satu tu sempat lagi bagi punchline "sekejap anda sekejap kau" thanks for sharing :*

nice tips..sdh masukkan dalam bloglist ya amer

hahaha.. yeapp. saya pun baru letak balik iklan dlm nuffnang :D

hahahah.... kekok nak guna Anda sebenarnya ... kena biasakan diri selepas ni menaip Anda :D

ok thanks Mrs Valentine :D

hehe camtu crita dia :D
http://mellyacrayola.blogspot.com

begitulah ceritanya mel hihik :D

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top