3 Minuman Terbaik Membakar Lemak Degil Cepat Kurus

3 Petua Minuman Murah Berkesan Membakar Lemak Degil Cepat Kurus Selalunya orang akan cakap makanan yang cepat membakar lemak. Makanan yang meningkatkan kadar metabolisma. Kali ini saya nak berkongsi tentang 3 air minuman murah yang berkesan meningkatkan kadar metabolisma badan dan mempercepatkan pembakaran lemak. 


1. Air Masak 8 Gelas. 
Minuman membakar lemak pertama. Terus senyuman panjang anda menjadi muram. Semua tahu air masak memang membantu untuk menguruskan badan dan membakar lemak. Tapi kalau sehari minum 2 3 gelas air masak je. Mana cukup.  Saya tahu ada yang tak dapat nak minum air masak. Apa kata anda paksa diri anda minum 2 hingga 3 gelas air masak lepas itu terus makan benda manis seperti pisang atau biskut. Ini untuk mengelakkan anda merasa loya atau muntah. Minum air masak yang mencukupi memang membantu badan membakar lemak dengan cepat. Anda makan lah banyak mana, kalau anda minum air masak yang mencukupi mesti badan anda susah nak naik berat. Itulah yang saya amalkan sekarang. Minum air masak yang mencukupi untuk menahan berat badan agar tidak timbang tak naik.  Minun lah sekurang-kurangnya 3 litre sehari. 

teh-hijau-boh-murah

2. Air Teh Hijau.
Anda pun keliru murah ke teh hijau ini? Air teh hijau minuman membakar lemak kedua post saya. Bagi saya teh hijau ini memang murah. Saya amalkan minum air teh hijau boh. Sekotak teh hijau boh hanya berharga rm10 dan ada 50 uncang di dalam nya. Anda juga boleh membeli teh hijau boh kotak kecil 25 uncang berharga rm5. Teh hijau memang bagus untuk menurunkan berat badan sebab teh hijau memamg membantu menaikkan kadar metabolisma badan. Orang jepun dan korea banyak mengamalkan minun air teh hijau ini. Teh hijau ini juga bukan untuk kurus sahaja, banyak lagi khasiat minum air teh hijau ini seperti menguatkan sistem immune badan dan mencatikkan kulit. Mereka yang minum teh hijau ini akan merasa lebih segar. Jadi elaklah minum teh hijau sebelum tidur kerana boleh menyebabkan kita sukar untuk tidur. Boleh baca article saya ini kurus dengan teh hijau boh.  https://amerjaya.blogspot.my/2016/10/kurus-dengan-teh-herba-orang-kampung.html

kurus dengan lemon detox


3. Air Lemon Detoks. 
Air lemon detoks ini ialah minum membakar lemak sudah lama diamalkan oleh orang ramai untuk sihat dan membuang toksin dalam badan. Air kemon detoks ini membantu menyingkirkan toksin dan membantu melajukan process perkumuhan badan. Bak kata orang puteh, drinking lemon detoxs is just like your inner body taking bath.Kebaikkan lain air lemon detoks ini ialah menyingkirkan toxin jahat dalam badan, emudahkan badan Menyingkirkan bahan kumuhan, badan tidak berbau ketika berpeluh, peluh tak berbau, badan berasa ringan, berat badan turun. Boleh baca artikle saya ini kurus dengan air detoks lemon dan cara penyediaan air detoks lemon.   https://amerjaya.blogspot.my/2017/01/kurus-dengan-lemon-detox-berkesan.html

Jika anda ada tips atau air minuman membakar lemak lain yang boleh melajukan process pembakaran lemak. Bolehlah comment di ruangan comment di bawah ok :D. 

Baca juga:

0 Comments

Comment Anda ?

Emoticon