Cara Paling Cepat Blogwalking 2017

Cara Cepat Blogwalking Ke Blog Orang. Ada tak siapa-siapa yang mengalami masalah blogwalking, dengan internet yang lembap, blog orang yang kita terjah tu memang lambat loading sebab dia letak banyak sangat gadget dalam blog dia. Lepas itu siap ada autoplay lagu Opera Cina lagi. Disini aku nak kongsikan tips blogwalking untuk memudahkan anda semua untuk berblogwalking ke blog orang lain.

Caranya mudah sahaja. Anda tak perlu beli ebook dari aku. Semuanya aku akan nyatakan di post ini. Caranya ialah kau pergi terjah mana-mana post senarai peserta giveaway, segment mahupun contest. Kau copy link dia letak dalam microsoft word pakai notepad Dan lepas itu click Edit dekat option atas tu dan click Replace. And Ikut Tutorial bawah ni. Penat nak type.

Cara nak cari senarai peserta giveaway atau segment ialah dengan pergi ke google. Search Senarai Peserta Giveaway atau Segment. Tekan tools. Dan select Past Month supaya anda dapat senarai yang masih fresh (kebanyakkan blogger masih active).

Jadi selepas ini senang lah nak promote giveaway atau segment dekat blogger-blogger lain. Melalui senarai tu ja kita tahu blogger dalam senarai itu berpontensi besar nak join giveaway kita.

Lupa nak tutup yang tengah-tengah tu. Maaf ye. 



Terjah mana-mana entry dekat google search result tu. Dan copy kan semua senarai peserta. Dan paste kan dalam note pad.text. Refer gambar di bawah. Selepas itu click edit dan click Replace atau tekan button CTRL+ H. Akan keluar box macam gambar bawah ni. Dan tukar hujung url sebagai contoh  .my/ atau .com/ ke .my/?m=1 .com/?m=1  dan html ke html/?m=1



Blog Lama. Haha. 


Kau boleh saje buang (guna replace html+H) /2013/05/may-give-etc... tu dengan  .com/?m=1 atau .my/?m=1 ikut creativity masing-masing lah kan. Dah atur semua tu tukar ke mobile code belakang link. Copy link itu dan paste kan ke dalam message facebook. Kau message lah ke second facebook kau atau kawan kau. Tujuan message ini ialah untuk membuatkan link itu clickable. Boleh diclick terus. Jadi, kalau kau nak letak link ini diruang comment facebook pun boleh juga. link itu akan automatic menjadi biru dan boleh diclick.

Jika ada sebarang pertanyaan. Silah tanya diruangan comment dibawah. Terima Kasih ku Ucapkan Padamu.


Abaikan Link dalam gambar tu. Tersalah pulak. Sepatutnya ada .com. 





Bagikan :
+
Previous
Next Post »
18 Komentar untuk "Cara Paling Cepat Blogwalking 2017"

Terima kasih untuk tips ini tuan... Tuan, bila baca dekat phone, ruang komen tak kuar lah... Kat PC baru dapat komen... Hehe...

Sama2. Tips ini boleh melajukan process blogwalking. ya saya perasan yang blog saya ni bila bukak mobile view. tak dpt nak comment. bila buka pc view, baru dapat comment. tak tahu nak atur mcm mana. :D

Rasanya code iklan adsense tu yang kacau kat tempat nak komen... sebab iklan adsense tu betul2 kat bawah Comment Anda?

thanks tuan atas pandangan tuan. tapi memang tak dpt tuan. code tu pun sepatutnya kat sidebar. dlm hp dekat bawah tu.

walaupun tiada iklan tu. memang masih x dpt comment kalau mobile view..

maafkan blog saya tuan.. tak tahu nak atur lagu mana lagi dah.

Powerlah abam ni. banyak tips berguna dari blog ni. biasanya blogwalking pakai tengok dekat shoutbox je haha.

Aku dah reply dah haha. yang gambar dekat broga tu pakai iphone. Gambar lain yang ada dekat blog aku tu pakai Nexus 5X. hehee.

nice tips. aril dh cuba .. sngt berkesan pada 2 tahun lpas heheheh.

aril singgah

Cara ni boleh guna masa rajin nak cari blog baru, hehehe, selalu mai blogwalking dari bloglist and chatbox sendiri je, lepastu tengok dari chatbox orang pula,hahahaha.

Amer, dah dua kali try, template Amer ni macam tak boleh comment kalau view guna phone. Cuba Amer try, ke phone Mai sorang je?

Eh tak perasan Noor Azlan pun dah cakap perkara sama, hehehe. Amer dah disable mobile view tak dalam dashboard > template tu? Kalau template mai, kena disabled bendalah tu baru boleh comment pakai phone.

Ok mai. thanks for you suggestion. Really Help. Makasih yaaa. hehe :D dah disabled.

Amer akan guna kaedah ini bila nak promote Giveaway je. :D

Thanks Mai. Memang problem dengan template amer ni. Template free lah katakan. :D

Thanks Aril. yeap memang lama dah idea ni. Saya just up balik entry lama2 dulu hehe.

Belum ada masa nak share banyak benda Kim. Busy and kepala dok ligat pikir masa hadapan. Tak dpt nak focus ngan blog. Memang aku menghadapi Writer's Block bulan ni

terimakasih sharing ilmunya, saya ga kepikiran sebelumnya kalu nyari blogger yang aktif cari ditempat giveaway hehehehe

sebelumnya saya aktif blogwalking tapi ditempat itu-itu saja jadi alhasil teman saya sedikit, mau sambil nyari teman lain sih blogwalkingnya. Banyak teman lebih enak :)

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top