------------------- [ Tips Terbaik Wajib Baca ] -------------------

3 Cara Mudah Naikkan Income Adsense


Bukan untuk Show Off. Sebagai Inspirasi Untuk Masa Mendatang. Bayangkan blog alakadar aku ini boleh gain tis much money. Belum lagi sifu sifu yang 200k visitor ... berapa agaknya income dorang. Tapi aku sudah bersyukur apa yang ada. 

Kenapalah aku suka dengan nombor tiga ni. Nombor ni macam menarik minat orang untuk baca blog aku. hehe. Macam biasa aku akan membebel sikit sebab nak cari art menulis aku balik. Lama kot dah tak menulis ni. Rasa kekok. Banyak yang hantar comment kat blog aku bertanya pasal adsense, dan juga bertanya melalui email. Maaf sangat-2 saya memang jarang online. Raya ini sahaja ada masa seminggu bercuti. Lepas ini kena pergi kursus lagi. Memang tak dan nak online. 

Ok back to our main topic. Tingkatkan pendapatan adsense. Belum start lagi k tips. Actually, korang boleh je belajar melalui blog orang. Macam aku, aku akan pergi blog yang income adsense dia tinggi. Dan tengok cara permainan dia. Cara susunan iklan dalam blog dia. Aku akan cuba ikut dan cuba tengok income blog aku naik atau tidak. Ambik masa sikit nak buat uji kaji ini. Oklah kita start tips tingkatkan income adsense. 

1. Ringankan Blog. 
Kalau korang tengok blog aku, apa je aku letak dalam blog aku. Sebelum ini ada bloglist, tapi entah macam mana bloglist tu tiba-2 hilang tak appear dalam blog aku. Aku teruslah buang bloglist tu. Sorry ye kawan-2 blogger ku, aku terpaksa take it down sebab tak berfungsi tapi code dia masih ada dalam html aku. Jadi ia serba sebanyak memberatkan blog aku. 

Blog yang berat akan melambatkan process iklan adsense kita terpapar di blog kita. Bukan ke rugi kalau audience kita tak sempat tengok iklan dalam blog kita dan terus blah dengan tangan kosong? Ruginya. 

Kalau boleh buang sahaja benda yang menyemak itu. Sebagai contoh Nuffnang... Nuffnang aku setiap minggu dapat sen sen je. Jadi aku terus buang. Bukan nak cakap besar. Iklan nuffnang ini hanya melambatkan loading blog sahaja. Maaf jika ada yang tak setuju.  P/s Baca sini untuk masalah blog berat dan cara atasinya. 

2. Letak Iklan Di posisi yang Terbaik.
Kalau nak tengok mana nak letak iklan yang terbaik. Cuba tengok di blog aku. Aku malas nak screenshot lah. Bukan amer yang dulu, yang rajin screenshot. Haha. Ok korang boleh tengok dekat post ini. Macam mana aku letak iklan. 

Satu iklan aku letak kat atas sekali. Satu iklan lagi aku letak bawah title. P/s bawah title tu lah paling win orang mudah nak tekan sebab benda first orang baca ialah title, lepas tu.. mestilah benda bawah title itu. Jadi, cepat-2 lah letak iklan disana. Oh ya, nah ambik tips ini., cara letak iklan dalam setiap post blog.

3. Niche Blog BUAT DUIT Online. 
Ok.. serious aku cakap. blog aku income naik sebabkan banyak orang search pasal buat duit online. Mesti ramai orang diluar sana sudah bangun dari lena untuk membuat side income. Jadi mereka pun google cara buat duit online. Pummm!! Terus jumpa blog AmerJaya. Kalau blog aku, aku ajar orang benda basic je. Korang kena belajar sendiri selebihnya. Sebab nak buat duit online ini, kena timba banyak ilmu, dan perlu kesabaran. Macam aku? Aku besabar agak lama dari bulan 10.2016 hinggalah bulan 3.2017. Bulan 4 barulah income aku mencanak naik. 

Boleh baca disini juga niche blog menguntungkan.  Post yang banyak carian ialah post 3 cara buat duit online. Aku rasa memang post ini membantu income blog aku. Selain dari itu, aku percaya, post aku tentang dunia forex itu membantu juga. 






Panduan Mudah Buat Blog A-Z !!! Cara Buat Duit Dari Rumah Tanpa Modal !!!
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
2 Komentar untuk "3 Cara Mudah Naikkan Income Adsense "

Tahniah Amer... Moga terus berjaya...

Tq for tips ye. Mama xde lagi AdSense. X cukup ilmu lg

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top