------------------- [ Tips Terbaik Wajib Baca ] -------------------

3 Kebaikan Mandi Waktu Malam

3 Kebaikan Mandi Lewat Malam  Bestkan mandi waktu malam. Lagi-lagi selepas sehari penat bekerja. Mandi lagi air yang sejuk. Ada juga yang suka mandi air suam-suam panas. Banyak orang dulu cakap mandi malam tak elok nanti paru-paru masuk air? Betul kah? Kita ikuti dulu kelebihan mandi waktu malam. 


1. Membantu Kita Cepat Lelap 
Cepat tidur lah, lepas kita mandi terus rasa mengantuk. Mandi waktu malam boleh merehatkan badan dan menenangkan fikiran dan mampu medinginkan badan yang penat setelah bekerja seharian. Suhu badan yang sejuk selepas mandi akan membuatkan kita lebih cepat mengantuk.  Tapi jangan 5 minit nak tidur korang mandi, memang ambil masa sikit lah mengantuk tu datang. 


2. Boleh Bangun Lebih Awal 
Disebabkan badan kita yang tenang selepas mandi malam, tidur kita mestilah lebih nyenyak. Jadi kita boleh bangun awal disebabkan kita telah mendapat tidur yang nyenyak. Bila bangun waktu pagi, badan terasa lebih segar. 

3. Elak Masalah Jerawat Di Muka. 
Bila kita mandi, mestilah kita akan mencuci rambut sekali. Rambut kita tanpa sedari memang kuat berminyak. Bila kita tak cuci sebelum tidur, minyak rambut itu melekat dekat sarung bantal. Selalunya kita cuci sarung bantal seminggu sekali.  Selalunya bantal sudah mula kotor selepas 3 hari kita tidur di atasnya. Jadi, dengan mandi waktu malam dapat mengurangkan rambut berminyak dan terkena dekat sarung bantal. 
Panduan Mudah Buat Blog A-Z !!! Cara Buat Duit Dari Rumah Tanpa Modal !!!
Bagikan :
+
Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "3 Kebaikan Mandi Waktu Malam "

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top