Macamana Tidur Bogel Boleh Kuruskan Badan?

Pernah tak dengan member-member kau merepek cakap tidur terlanjang boleh kuruskan badan? Member aku tak pernah lah cakap. Tapi aku pernah juga baca satu blog ni dia cakap orang Korea ada mengamalkan cara ini. Jum ikut penerangan dibawah kenapa tidur bogel boleh menguruskan badan.


Badan Membakar Lebih Banyak Kalori
Memandangakan kita tidur tanpa seutas benang tanpa berselimut dan pada masa yang sama aircon di set pada suhu 16 celcius. Keadaan sejuk ini akan memaksa tubuh kita untuk membakar lebih banyak kalori untuk neutralkan suhu badan kita. Menurut kajian dari Amerika Syarikat, jurnal Diabetes, tidur dalam ruangan sejuk akan mengaktifkan lemak perang membakar lebih banyak kalori dari organ tubuh lain. Apa kata macam ni, kau tidur je pakai boxer or pakaian tidur. Lepas itu kau buka aircon 16 celcius. Rasanya sama je kot? Jangan pakai selimut. Badan masih juga kesejukkan. Jadi idea disini, cuaca sejuk boleh membakar lemak dalam badan untuk badan meneutralkan suhu badan.

Kulit Lebih Sihat
Selain daripada membakar lemak, tidur bogel juga boleh menyebabkan kulit semakin sihat. Ini disebabkan kulit mendapat udara yang segar kerana tidak dilindungi pakaian dan kulit dapat bernafas dengan bebas. Hmmm pakai boxer or baju tidur je lah. Tak elok tidur bogel. Oh ya mengawal tekanan darah katanya.

Haha apa pandangan anda? Betul ke? Elok ke? Bagikan :
+
Previous
Next Post »
0 Komentar untuk "Macamana Tidur Bogel Boleh Kuruskan Badan?"

Comment Anda ?

 
Template By KunciDunia
Back To Top